Sunday, September 07, 2014

Newquay dan Land's End, UK

Semalam saya ke Newquay dan Land's End. Dua2 tempat terletak di tebing tinggi di penghujung tanah UK. Jarak kedua-duanya kalau naik bas dalam 2 jam perjalanan.

Newquay (sebut 'new-key') memang tempat riadah di tepian pantai. Ramai lah yang lepak mandi laut bagai tapi haruslah bukan saya sebab saya tak tahan sejuk. So saya tengok je orang lain mandi.

Land's End pulak memang terletak di hujung tanah UK belah south west. Exact hujung sekali. Time saya pergi ni keadaan tak berapa jelas sebab kabus. Namun pemandangannya tetap mempesonakan. Kalau dengan bas, memakan masa hampir 9 jam dari London untuk ke sini. Saya gagahkan juga demi memenuhi kehendak hati

Ok, silakan menjamu mata

















Sekarang memang saya susah nak bergebang panjang dalam blog ni. Ada masa nanti saya akan menulis lagi. Terima kasih sudi singgah. Salam kasih sayang.

3 comments:

Anonymous said...

Fantastic web site. Plenty of useful information here.
I'm sending it to several buddies ans also sharing in delicious.
And naturally, thanks in your sweat!

Here is my homepage; τραπεζαριες (gettyimages.fr)

Zarina Jani said...

Assalamualaikum Hartini,

Subhanallah cantiknya!!
Tak sabar akak nak pegi round UK..insyaAllah month end ni hubby bagi kebenaran akak round UK sesorang untuk 3 bulan..tengok gambar2 kat blog kamu cantik sangat, tak sabar rasanya..

Shahratul Nadia said...

SubhanaAllah cantik ciptaan Allah..