Friday, May 16, 2008

Selain menulis, aku.......

melukis

melukis
melukis

melukis...
melukis...

melukis...
melukis...
melukis...

dan melukis......

~tangan2 seni ini, kurniaan Illahi.. untuk dikongsi, dinikmati, disyukuri.. untuk mengagumi.. dan menginsafi... tiada yg lebih indah dan bererti.. daripada Ciptaan-Nya sendiri............
melukis

12 comments:

aishah jamal said...

Tak sangka sungguh Tini pandai melukis. Cantiklah.
Akak suka lukisan kartun yang nampak 'blues' tu..
he..he...teringat dulu-dulu suka sangat baca majalah kartun ni.

Hartini Omar said...

kak aishah,
-jangan kata kak, saya sendiri pun jatuh cinta kat karakter 'sahak' dalam majalah blues tuh =P
-hehe.. kisah dulu2..

wszuriati said...

Pandainyeeee....tahniah la sebab awak pandai melukis. Akak kalau lukis orang lidi boleh la..

Nafastari said...

Uh, saya patut upah kamu melukis potret saya, boleh ke?

Hartini Omar said...

kak nurahadi,
-semua lukisan lahir dari garis selari yang kita sering namakan orang lidi!

tuan nafastari,
-untuk rakan sebaik tuan, sudah tentu saya boleh lukiskan FOC!

Anonymous said...

nice work, keep it up..
inilah yang saya maksudkan mencuri masa membuat perkara yang kita suka..

-joe-

www.alangtengahbirukundang.wordpress.com

Sweety Candy said...

Hai , I know how to draw a bit too
but ..... It's a bit out of perportion . You know , it's head
a bit big , the body's veeery small. But , it's abit like animae .
But it is a bit nice though .....

hartini omar said...

hello sweety,
-proud to have small kid like u writing to me in this blog..
-gee, when u see all cartoons, the bigger the head, the cuter it'll be..
-above all, we draw (and write) from our heart
-no matter what ppl say bout our works, they'll gonna be our best masterpiece.. only we can understand the meaning behind it
-happy drawin and happy writin!

xamadx said...

nice drawings. keep it up.

Sweety Candy said...

Thank you Aunty Hartini (is it OK if I call you that , I'm just 10 you know..). I like you..

Hartini Omar said...

dear sweet,
i'm kinda old-enuff-to-be-called-aunt =P panggillah apa pun. i like u2 =)

intanredha said...

Salam perkenalan,
Akak suka blog tini, semoga tini terus berkarya