Friday, May 23, 2008

tahun2 berlalu...

Ini gambar waktu baby. Tak tau la umur berapa time ni. Mungkin dalam beberapa minggu atau hari. Tp yg pastinya aku dah pandai kerut kening.. Mungkin tengah pikir dah besar nanti ape aku nak jadi

Gambar waktu cukur jambul. Lena aku tidur, takde terpekik-pekik macam baby lain.. Mama cakap aku dari kecik memang senang lelap.. Harap2 tak membawak la sampai ke kawin nanti.. hehe

Ni gambar time berkelah kat port dickson. Waktu tu umur aku 5 bulan. Bila tgk gambar ni, aku tanya mama : 'takde keta sorong lagi lawa ke waktu ni?' mama jawab : 'itu yang paling lawa la tu mama beli!'.. =P

ni pun gamba waktu 2/3 tahun kot. Waktu kecik, aku memang suke begambar. Berangan macam model kanak2 la konon. Tapi dah besar ni, jgn kata amik gambar, lalu kat depan sliding door pun aku buat2 tak nampak bayang sendiri.. Segan separuh mati!

Ni pun sama. Contoh aksi2 manja. Bahagia la jadi anak tunggal sekejap. Mintak itu dapat, mintak ini dapat. Merasa la mengada-ngada sampai tahun yg kedua.. Lepas tu dan sampai hr ni, takde makna nak bermanja dah..

Ni gambar dengan mama. Muka aku memang lain betul dengan mama. Mungkin banyak ikut papa kot. Ntah, yg penting...., mama cantik, kurus, cerah, ayu, macam cina, bla bla.. dan aku hanya dapat segala2 yg sebaliknya.. kira ok laa..


p/s: 'syukur alhamdulillah'

6 comments:

aishah jamal said...

Cutenya Tini masa kecik...
Seronok kan bila tengok gambar ketika diawal usia. Betapa gembiranya masa tu, tak payah fikir mcm-mcm hal seperti sekarang...

hartini omar said...

kak aishah,
-sume baby pun kiut waktu kecik kak.. ye lah, muke org tak payah pikir masalah kan.. bukan macam org dewasa, nak pikir masalah duit, masalah keje, masalah kete, masalah rumahtangga, masalah jiwa... sume laa..
-tu yg sekarang jadi tak berapa nak kiut tu =P huhu

Zaid@Zaidel said...

Bertuahnya sbb masih ada menyimpan gambar kentika baby sampailah dah dewasa ni...

hartini omar said...

tuan zaid,
-saya memang sangat2 menghargai nilai sekeping gambar
-cuma sekarang saya lebih suka ambil gambar dari bergambar!

wiwit_wahidah said...

teringat ketika kita jadi model tak rasmi cikna. bergaya sakan dengan gaya rambut ponny tail dan fesyen rambut yang pelbagai. kenape tak dimasukkan gambar tu buat dijadikan tatapan semua. sesungguhnya, indah sungguh kan ciptaan tuhan. hanya manusia saja yang tak pernah puas hati dan merasa syukur. ada saja kurangnya...

yayang said...

nampaknya gua kene g rumah cicik nana untuk membongkar gambar2 lama.. nnti wewet tlg carikan dulu, pastu simpan. senang2 nnti gua dtg

tenkiu wewet