Monday, May 25, 2009

Utara yang lapang dan melapangkan

Aku ke utara. Melawat sahabat tersayang yang beriya2 mahu aku datang menjenguknya sambil membawa 'kesayanganku' ke sana. Udara di utara itu sangat melapangkan. Adakalanya aku sendiri hampir lupa bahawa aku punya tugas untuk diselesaikan. Aku terlalu asyik melayan keindahan ciptaan Tuhan. Wahai..., pemandangan di sana, sukar sekali untuk aku ceritakan dengan perkataan. Jadinya, entri kali ini akan di 'ceriterakan' oleh si dia yang aku sayang*

Untuk sahabat tersayang, selamat hari lahir!

jelapang yang lapang

demi sesuap nasi

bendang di Kubur Panjang

dalam perjalanan ke Tg. Dawai

berbasikal ke sekolah

Tanjung Dawai

sahabat, mari renung masa depan

di Yan Kechil

sendirian termenung

ww: terima kasih sayang*. Aku terlalu sayang kamu!

* : kecintaanku dlm entri terdahulu!

10 comments:

Wahidah Wahid said...

yeyeh, all picture yang yeyeh upload dalam blog untuk this entry memang takde editing ke?
really2 nice. cantik sangat. your kesayangan memang hebat.

p/s: boleh jadi backup wedding photographer wewet plak nanti. setuju??
hiks. =)

Hartini Omar said...

wewet,
-ada sums yg dah edit colour dan contrast. mcm gambar basikal tu, gambar sunset yang hi-colour tu. tapi yg lain semua mmg clean n cut dr 'sayang'. dlm cam tu sendiri kt boleh pilih setting mana yg kita nak. i think d more gambar tu gelap, lagi real kt nampak

tak tau lah betul ke tak my theory, sebab i lansung takde ilmu fotografi. impressive, tp memang kene bnyk blaja lg

ur backup wedin photographer?? heh, takdehal punyerr!!

Anonymous said...

jangan lupe ye weddingku tahun depan..

teka siapa?..;P

rahimin idris said...

ada beli ikan bilis kat tanjung dawai? hik3

hans said...

pandai ehh main2 shutter camera...
cantik pic landscape tu..

peace said...

excellent!

Nafastari said...

Nice Pic!

MarshidahMj said...

Thanks 4 the wish...dan terima kasih juga kerna sudi menjenguk sahabatmu di sini...
Kalau inginkan halwa mata ...sesekali jemput lagi ke sini ya =)

Hartini Omar said...

tuan anon,
-weddingmu tahun depan?? hehe, insyaallah kalau umur panjang

min,
-aku singgah tembak sana sini saja. bilis, belacan dan pekasam utk mak aku beli kat pekan rabu

hans,
-terima kasih. saya masih belajar ni. kalau kamu tahu tentang kamera, jgn lupa kongsi ilmu ya

ustazah,
-ye ke? wah, semangat lagi sy nak mengambil gambar pasni. hehe

ahmad,
-terima kasih banyak. nanti kirim gambar dr sana ya. jaga diri dan keluarga. selamat berangkat

mi,
-terima kasih jugak sebab bwk ronda2. hehe.. kalau kusut, tak pergi lain tempat dah. mai kedah ja laa..

ismifatinazminmansor said...

Salam, oh indah sekali foto-fotonya, nyata kecintaan kamu itu membahagiakan, bukan?